maanantai 8. lokakuuta 2012

Sairasta

Jäin tänään sairaslomalle. Mietin sitä pitkään aamulla, melkein liian pitkään. Mietin sitä jo illalla, koska eilen olin järjettömän väsynyt koko päivän ja minua palelsi. Mittasin luonnollisesti kuumeen. Siitä ei ollut mitään hyötyä, koska mittari näytti vaivaiset 37,3 astetta. Mietin, kuka pitää tuntini, jos en mene töihin. Mitä tunneilla olisi ohjelmassa, pitäisikö esimerkiksi atk-tunnille kehittää jotain, jonka kuka tahansa opettaja voi vetää, vai laitanko vain tehtävät, joita muutenkin olisi tehty. Olisiko helpompaa kuitenkin vain mennä töihin huonosta olosta välittämättä. Ja olinko edes tarpeeksi kipeä, kun ajattelen tällaista vaihtoehtoa?

Aamulla heräsin päänsärkyyn. Yskitti, nenä oli tukossa ja väsytti. Puoli tuntia aikaa päättää, mennäkö töihin vai laittaa rehtorille viesti, että en pysty. Mietin 29 minuuttia, jonka jälkeen mietin vielä 10 minuuttia, mitä viestiin kirjoitan. Vaikka rehtori on oikein mukava eikä siinä itse asiassa ollut mitään epäselvää, että olen kipeä. Mutta silti tunnen syyllisyyttä siitä, että en menekään töihin. Käytin vielä melkein puolituntia ohjeiden kirjoittamiseen tuntejani pitäville opettajille. Tasan klo 8.00 menin takaisin petiin. Kunnes muistin, että atk-luokan opettajankoneelle kirjautumiseen piti vielä antaa ohjeet. Vielä yksi tekstari ja pää tyynyyn. Nukahdin heti ja heräsin vasta puolen päivän jälkeen uudestaan.

Ei siinä mitään, mutta nyt pohdin samaa uudestaan. Aamulla ei ollut enää lämpöä, mutta nyt iltapäivästä alkaen molemmat kuumemittarini ovat edelleen sitä mieltä, että 37,3 on ruumiinlämpöni. Niin että mennäkö huomenna töihin vai lepäisikö vielä yhden päivän? Entä jos 'kuumetta' on vielä huomennakin? Onko tuo edes kuumetta, saako sillä olla pois töistä? Pystynhän kirjoittamaan tätä tekstiä ja hain ruokaakin lähikiinalaisesta tänään, enkö muka voisi opettaa?

Tästä pääsen taas siihen ajatukseen, että huomisen suunnitteleminen jonkun toisen opettajan kontolle on rasittavaa. Pääsisinkö kuitenkin vähemmällä, jos vaan itse jaksaisin mennä paikalle? Sitä tässä mietinkin loppuillan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

No?