maanantai 16. syyskuuta 2013

Kokeilu

Sain beetasalpaajalääkityksen rytmihäiriöitten takia. Tarkoitus on kokeilla kuukausi ennen jatkotutkimuksia. Tänään otin ensimmäisen puolikkaan napin, eli 2,5 mg. Parin tunnin jälkeen tuntuu siltä, että olen kovassa kuumeessa. Janottaa, huimaa, sormia ja vähän muutenkin paleltaa, hengittäminen tuntuu raskaalta. Pää painaa tonnin, sitä melkein särkee. En voi sanoa, että tykkäisin. Lisäksi yskittää kuitenkin lähes koko ajan ja häiriöitä tuntuu edelleen. Tosin ehkä ne eivät ole yhtä voimakkaita tänään, mutta se voi johtua siitä, että muutenkin vaihtelee. Nähtäväksi jää, onko tästä hyötyä.

Ainakin äsken mitattuna syke oli 62 (yleensä tähän aikaan illalla n. 70-72) ja verenpaine 100/70 (yleensä 110/75), että johonkin lääke ainakin vaikuttaa. Mutta en nyt tiedä, onko tämä olo parempi kuin normaalisti. Seurannassa siis ilmeni niitä häiriöjaksoja aika paljon, 7% eli 8000 lyöntiä. Sekään ei kuulemma ole vielä valtavan paljon, mutta normaali olisi alle 1%. Kohtalaisen paljon kuulemma. Mutta vaaraa ei ole, lääkekokeilu tehdään ns. mukavuussyistä (joita nyt kyllä vähän epäilen, hiukkasen huonoksi koen tämän olotilan, mutta kaipa tähän tottuu).

Vaikka olisi kivaa, jos pumppu toimisi taas normaalisti, niin kyllä minua silti ihan pikkuriikkisen huvittaa ajatus siitä, että sydämeni riitelee itsensä kanssa siitä, mikä määrää tahdin. Sinuksella on ilmeisesti kilpailija. Edes fyysisesti sydämeni ei osaa päättää, mitä kuuluu tehdä. My life, undoubtedly.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

No?